Blogom célja

Saját fotó
Győr, Hungary
Egy időre a gyöngyfűzés mellett köteleztem el magam, kedves korszak volt ez számomra. Majd visszatértem a munka világába, és sajnos ez az elfoglaltság háttérbe szorult. Ugyanakkor az alkotói tevékenység továbbra is része – ha nem is a mindennapjaimnak – de az életemnek. A számok világa a munkaterületem, és a kreatív, teremtő tevékenységek azok, amelyek ellensúlyozzák a bal agyféltekés gondolkodásmódomat, és kiegyensúlyozottságot, önfeledtséget, sikerélményt jelentenek számomra, valamint örömet mindazoknak, akiket a végtermékkel megajándékozom. Erre a mentalitásra nevelem a gyerekeimet is, akik a különböző alkalmakra mindig készülnek egy kedves kis művel, hiszen két kezük munkája sokkal kedvesebb.

„A boldogság nem egyéb, mint a tettek melegsége, az alkotás felett érzett megelégedettség.”
Antoine de Saint-Exupéry

2010. november 24., szerda

Lilák

Rendelésre készültek ezek a darabok. Remélem, tetszeni fog az ajándékozottnak!

2010. november 23., kedd

Játék!!!

Elkészült végre a meghirdetett játék nyereménye. Mivel múltkoriban a csillag forma sokaknak tetszett, és egyébként is jön a karácsony, emellett a motívum mellett döntöttem. Már korábban szerettem volna közzétenni, de a rivoli hiányzott belőle. Így is van még 1 hét a sorsolásig, úgyhogy ha tetszik, van még idő jelentkezni. :-)

2010. november 22., hétfő

Nadia medál

A mintáért köszönet Domján Diánának!

2010. november 18., csütörtök

Briselcio

Egyelőre csak nyaklánc formájában, de tervben van egy szett is...
Minta: Selkis

2010. november 17., szerda

Bottoni karika

2010. november 15., hétfő

Török horgolt nyaklánc

Azt gondoltam, ha a gyöngyhorgolást tudom, a török horgolással már nem lehet gond... Számomra végül nem volt ilyen egyszerű a képlet, de megszerettem ezt is, és az biztos, hogy sokkal haladósabb, mint a horgolás.

2010. november 11., csütörtök

La Phalange - gyűrű

Nagyon régen fűztem már gyűrűt, és miközben készítettem, kicsit tartottam tőle, hogy nem fog tetszeni, de az utolsó lépés helyére tette az egészet. A méretével mindenesetre barátkoznom kell... :-)
Anikó blogjában nézegettem ma, hogy a szélső sorba - 2 oldalon a gyűrű sín felé - Swarovski helyett 11-es kását fűzött. Nagyon jó ötlet, és ha még egyszer megfűzöm ezt a gyűrűt, én is kisebbítem ott ezáltal.
Minta: Peetja

2010. november 10., szerda

Sunshine - medál formájában, kicsit módosítva

Vyolina leírása alapján készült a medál. Az eredeti mintában 14 mm-es rivoli lenne a közepében, de nekem úgy nem tetszett, így középen is összedolgoztam, és mint egy "gyöngykeret" használtam fel a Sunshine mintáját.

100 - Játék

Immár 100-an tiszteltetek meg azzal, hogy rendszeresen olvassátok a blogomat, és ez nagy örömmel tölt el, köszönöm szépen!
Ez alkalomból szeretnék játékot hirdetni, de az ajándék legyen zsákbamacska, mert még én sem találtam ki, mit készítek. :-)
A hónap utolsó napján sorsolok, addig közzé teszem magát az ékszert is, ami nagy valószínűséggel nyaklánc lesz. Nincs más dolgod, mint addig megjegyzést hagyni erre a beírásra!

Néhány adat:
Kezdetektől fogva nem tudok nézettségi adatokkal szolgálni, mert ez év március 28-án regisztráltam a Google Analytics szolgáltatására. Azóta összesen 11.470 látogatás történt az oldalamon, a Föld 71 országából. Természetesen Magyarországról érkezik a legtöbb látogató, eddig az említett időszakban összesen: 9787
A legtöbb látogató a Google-n keresztül jut el hozzám, és a legnézettebb tartalom a mintaleírásom. Lehet több mintát, illetve leírást kellene készítenem?! :-)

2010. november 5., péntek

Háromszög és csillag


Amióta Arduinna fórumán megláttam Ary ás Almona csillagját, piszkálta a fantáziámat. Ezt bizony meg kell fűznöm! Mivel a háromszöget már régen fűztem, és ebből kiindulva tudtam elkészíteni a csillagot, ismét megszenvedtem a háromszöggel, és a csillag már egészen klasszul ment. Mindegyik 3 mm-es gyöngyökből készült, de a csillagot mindenképpen szeretném elkészíteni 4 mm-es teklák, és csiszolt gyöngyök vagy Swarik felhasználásával is.

2010. november 3., szerda

Granada


Try-to-be, alias Sabine Lippert mintája, már régóta szemezgettem vele. Nagyon ötletes a fűzése, és mutatós, a vártnál nagyobb medál kerekedett belőle.
Igazából horgolt láncon nagyon jól mutatna, de végül ezt az egyszerűbb, és gyorsabb változatot készítettem hozzá.