Blogom célja

Saját fotó
Győr, Hungary
Egy időre a gyöngyfűzés mellett köteleztem el magam, kedves korszak volt ez számomra. Majd visszatértem a munka világába, és sajnos ez az elfoglaltság háttérbe szorult. Ugyanakkor az alkotói tevékenység továbbra is része – ha nem is a mindennapjaimnak – de az életemnek. A számok világa a munkaterületem, és a kreatív, teremtő tevékenységek azok, amelyek ellensúlyozzák a bal agyféltekés gondolkodásmódomat, és kiegyensúlyozottságot, önfeledtséget, sikerélményt jelentenek számomra, valamint örömet mindazoknak, akiket a végtermékkel megajándékozom. Erre a mentalitásra nevelem a gyerekeimet is, akik a különböző alkalmakra mindig készülnek egy kedves kis művel, hiszen két kezük munkája sokkal kedvesebb.

„A boldogság nem egyéb, mint a tettek melegsége, az alkotás felett érzett megelégedettség.”
Antoine de Saint-Exupéry

2009. június 22., hétfő

Narancssárga Swarovski szív

Mostanában nem voltam Internet közelben, de a napjaim nem teltek terméketlenül... :-)

4 cm széles, és 3 cm magas medál narancssárga, irizáló Swarovski-ból, hozzá illő színű sodronyra fűzve.
A medált Deeva ihlette, köszönöm szépen!

4 megjegyzés:

  1. hűűűű...
    Gyönyörű szép!
    Olyan kérdésem lenne, hogy ezeket az ékszereket mivel fűzöd? (mmint damil, vagy más anyag...)
    És mintákat honnan lehet beszerezni?
    Nekem van egy fülbevaló, ami nagyon tetszik.. van róla képem is, de nem mertem nekiesni megcsinálni, mert ilyen Swarovski gyönyv összefűzéssel készült. Ha nem zavarlak, akkor szívesen venék bármyilen tanácsot, és ha gondolod, elküldöm a képet is...
    Amúgy szoktam ilyen ékszereket készíteni - több kevesebb sikerrel - de azért a saját készítésű ékszerét szívesebben viseli az ember :)

    VálaszTörlés
  2. Damillal fűzöm általában az ékszereket. Legutóbb 0,25 mm-est vettem, az néha kicsit vastag, ha többször kell átfűzni egy-egy gyöngyön a szálat, úgyhogy érdemesebb ennél vékonyabbat venni.
    Az Interneten minták tárháza található, nagyon jó a következő linkgyűjtemény: http://www.gyongyekszermintak.lapozz.hu/, sűrűn látogatok ide; illetve a picasaweb szintén nagyon gazdag a gyöngyfűzéssel kapcsolatos kiadványok terén (is).
    Persze, küldd el a google-s e-mailre a képet a fülbevalóról, és ha tudok, segítek.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Anami!

    Nagyon megtetszett nekem ez a szívecskés medál, már régóta ilyet keresek. Anyukám most kezdte el tanulni a gyöngyfűzés rejtelmeit. Tudnál nekem segíteni abban, hogy hol tudnám megtalálni az ilyen szivecske fűzési mintáját? Lehet Anyukám nagyot fog nézni, hogy mit is szeretnék tőle így a kezdetekkor:)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Judit!
    A mintát Deeva honlapjáról töltöttem le, amelyet az alábbi címen megtalálsz:
    http://doboseva.hu/mintak/200703_35.jpg
    Annyit módosítottam rajta, hogy a "színére" nem üveggyöngyöt, hanem Swarovski-t fűztem.

    VálaszTörlés