Blogom célja

Saját fotó
Győr, Hungary
Egy időre a gyöngyfűzés mellett köteleztem el magam, kedves korszak volt ez számomra. Majd visszatértem a munka világába, és sajnos ez az elfoglaltság háttérbe szorult. Ugyanakkor az alkotói tevékenység továbbra is része – ha nem is a mindennapjaimnak – de az életemnek. A számok világa a munkaterületem, és a kreatív, teremtő tevékenységek azok, amelyek ellensúlyozzák a bal agyféltekés gondolkodásmódomat, és kiegyensúlyozottságot, önfeledtséget, sikerélményt jelentenek számomra, valamint örömet mindazoknak, akiket a végtermékkel megajándékozom. Erre a mentalitásra nevelem a gyerekeimet is, akik a különböző alkalmakra mindig készülnek egy kedves kis művel, hiszen két kezük munkája sokkal kedvesebb.

„A boldogság nem egyéb, mint a tettek melegsége, az alkotás felett érzett megelégedettség.”
Antoine de Saint-Exupéry

2009. szeptember 30., szerda

Gaia nyaklánca

Zöld Swarovski-ból és fényes, barna színű csiszolt üveggyöngyből, és teklából készült ez az alkalmi nyaklánc egy kis arannyal díszítve.

2009. szeptember 22., kedd

Moirák

A fehér ruhás Istennők...
Kis, fehér, bedugós fülbevalók, fényt varázsolnak a szürke hétköznapokba.

2009. szeptember 21., hétfő

Athéné kígyója

Nem egyszerű férfi ékszerekhez fémközteseket beszerezni! A férjem születésnapjára készítettem ezt az együttest, és szerintem több időmbe került a fémalkatrészt beszerezni, mint a hengereket megfűzni. :-)

2009. szeptember 16., szerda

A három grácia

Ugyanaz a modell, és mégis mindegyik más és más... Ezt szeretem a gyöngyfűzésben! És még ezer meg ezer a variációk száma!

2009. szeptember 14., hétfő

Arany Khlórisz


Khlórisz a görög mitológiában a virágok Istennője volt.
A virág alakú medál közepe 16 mm-es Swarovski rivoli, az első képen látszik, milyen sok színben pompázik, az aranybarna "szirmainak" köszönhetően arany nyaklánchoz is tökéletesen illik, így az arany kedvelői is viselhetik.

2009. szeptember 10., csütörtök

Karlánc férfiaknak


A férjem számára készült ez a karlánc. A fűzött gyöngyök már "ezer éve" kész vannak, de nem találtam hozzá megfelelő fém köztest.

Keresztezett gyűrű rózsaszín-kristály színösszeállításban

Ez a fazon nagyon szépen mutat felvéve.

2009. szeptember 6., vasárnap

Lila-szivárványos gyűrű

Fekete-aranybarnás gyűrű

Nem szoktam ezt a 2 színt kombinálni, de azt mondhatom így utólag, hogy tetszik. A fekete komorságát megtöri, és feldobja ez a szín a "metálos" csillogásával.

Szivárványos gyűrűk

Egyszerű, szép, mutatós, bármilyen ruhához hordható gyűrűk, kisebb-nagyobb változatban. Nálam gyűrűben még mindig ezek a virágosak a favoritok. A jobb szélső számomra egy kis csalódás; azt hittem ez a fazon (külön hozattam gömb alakú Swarovski-t) szemrevalóbb lesz.

Fekete-fehér együttes

Egyszerű, ám mégis szép, a hétköznapokon is jól hordató, nem harsány viselet.

Föld színeiben pompázó együttes

A medálhoz készítettem a gyűrűt, és a fülbevalót. Gyönyörű ez a Swarovski rivoli, újra és újra új árnyalatot fedezek fel, ahogy forgatom.