Blogom célja

Saját fotó
Győr, Hungary
Egy időre a gyöngyfűzés mellett köteleztem el magam, kedves korszak volt ez számomra. Majd visszatértem a munka világába, és sajnos ez az elfoglaltság háttérbe szorult. Ugyanakkor az alkotói tevékenység továbbra is része – ha nem is a mindennapjaimnak – de az életemnek. A számok világa a munkaterületem, és a kreatív, teremtő tevékenységek azok, amelyek ellensúlyozzák a bal agyféltekés gondolkodásmódomat, és kiegyensúlyozottságot, önfeledtséget, sikerélményt jelentenek számomra, valamint örömet mindazoknak, akiket a végtermékkel megajándékozom. Erre a mentalitásra nevelem a gyerekeimet is, akik a különböző alkalmakra mindig készülnek egy kedves kis művel, hiszen két kezük munkája sokkal kedvesebb.

„A boldogság nem egyéb, mint a tettek melegsége, az alkotás felett érzett megelégedettség.”
Antoine de Saint-Exupéry

2010. június 9., szerda

Első horgolt karkötőm


Borzasztó nehezen tanultam meg, de végül én győztem! :-) Korábban horgolni sem tudtam, úgyhogy az alapokat anyukám, illetve a Gyöngymágia egyik tulajdonosa, Marietta mutatta meg, de első gondolatom az volt, hogy ezt soha sem fogom megtanulni. Aztán sok-sok ráfordított idő, videó tanulmányozás, és bontás után végre rájöttem, hogyan kell az első sorra ráhorgolni a másodikat, különös tekintettel arra, hol kell a szálnak lennie.
Mindenesetre le a kalapom azok előtt, akik láncokat horgolnak, most hogy tudom, hogyan kell, még nagyobb a tisztelet bennem azok iránt, akik már mélyebben elmerültek ebben a tevékenységben.

13 megjegyzés:

  1. Ügyes vagy Anami!!!Gyönyörű lett!!Az utolsó mondatoddal teljesen egyetértek,annyi különbséggel,hogy én nem tudok még horgolni!

    VálaszTörlés
  2. Nem tudtam,hogy hova tüntél,de már értem.GRATULÁLOK!!!Nagyon jó horgolni!!!
    Minél többet csinálod,annál gyorsabban megy!
    Nagyon szép lett!Türelmetlenül várom a következőt!:-))))))

    VálaszTörlés
  3. Csak a kezdet nehéz, és azon immáron túl vagy. A láncnál csak a felszedés az uncsi, de nagyon.
    Nagyon szép lett, egyenletes, szóval, remek lett!

    VálaszTörlés
  4. Én sem tudok még horgolni, de már szemezek vele egy ideje. Nagyon ügyes vagy, tökéletesnek néz ki!! :) Alíz

    VálaszTörlés
  5. Szuper lett, gratulálok! :) Én a horgoláshoz totál analfabéta vagyok, de neked sok gratu az elsajátításához. :)

    VálaszTörlés
  6. Na igen!Én is csak szemezek és próbálom megfejteni,hogy is mutatta annak idején Zsuzsi a tanyanapon,de...elfelejtettem.Valami rémlik,de az a baj,figalmam sincs,hogy kell elkezdeni,na meg ugye a horgoló tű is kellene hozzá!
    A Tied nagyon szép lett Semmi kivetni való nincs benne,minta ezer éve csinálnád!
    Ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  7. Gratulálok!!! Nagyon szép lett!

    VálaszTörlés
  8. Gratulálok ehhez a horgolt karkötőhöz! Szerintem mindenki nehezen tanulja meg a gyöngyhorgolást, főleg az első két-három sor legyártását. :-) De ahogy írtad, sok türelemmel, kitartással és bontással rá lehet jönni a nyitjára.
    Fantasztikusan szép színeket választottál hozzá. :-)

    VálaszTörlés
  9. Én is így voltam vele:-). Gratulálok, nagyon szép munka! És nagyon jók a színek:-).

    VálaszTörlés
  10. Nagyon szép lett!!! Én is egy karkötővel kezdtem, ami az egyik lánykámé lett, imádja:-). A második egy lánc lett, aminek horgolásába a végén már egészen bele jöttem. Csak vágj bele nyugodtan, egyre gyorsabban fog haladni. :D

    VálaszTörlés
  11. Szia Annamari! :) Csodálatos karkötőt horgoltál! Nagyon szép lett! És remélem, hogy nem állsz itt meg! Biztos vagyok benne, hogy gyönyörűeket tudnál horgolni! :)
    Hajrá!
    Puszi!

    VálaszTörlés
  12. Gratulálok!!! Nagyon szép lett, a színe is szuper! ...én még mindig nem álltam neki! :-)

    VálaszTörlés